Статистика: скільки дітей губиться у Дніпрі

За 11 місяців 2016 року у Дніпрі зафіксовано 128 фактів зникнення неповнолітніх. Протягом доби після подачі заяви поліцією було знайдено 111 дітей, інших відшукали за 2-3 днів.

«Кожен випадок, коли дитина йде з дому або губиться на вулиці – це резонансна пригода. Тому, після кожної заяви відразу ж відкривається кримінальне провадження за ст. 115 «Умисне вбивство». Чому саме така стаття? Дитина, яка загубилась або пішла, може стати жертвою злочину. Тому в перші хвилини звернення реагує поліція: піднімаються патрульні, дільничні, інспектори ювенальної превенції і проводять необхідні заходи для визначення місцезнаходження», – зазначила старший інспектор ювенальної превенції Дніпровського відділу поліції Тетяна Ефременкова під час прес-конференції і ІА «Днепр Пост».

Хто частіше йде з дому, спираючись на статеву приналежність, складно сказати. У 2016 році, згідно статистики, з дому тікали 70 хлопчиків та 63 дівчинки. Зазвичай це діти від 10 до 16 років.

«Ми просимо і батьків, і дітей вести діалог між собою, знаходити контакт. Я ні в якому разі не проти Конвенції ООН, у дітей повинні бути права, але вони повинні знати і про свої обов’язки. Батьки повинні з раннього дитинства про це розповідати, – зазначила вона.

Що стосується малюків, то їх в основному гублять батьки. Наприклад, гуляють в парку, дитина поїхала далі на самокаті, темніє, багато дерев – такі ситуації бувають. Але малюки, як правило, знаходяться практично відразу.

Залишити відповідь