Стаття про дніпровський музей отримала статус «доброї» (Фото)

Наприкінці листопада стаття про Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д. І.  Яворницького у Вікіпедії отримала статус «доброї». З цієї нагоди посилання на неї також розміщено на головній сторінці української Вікіпедії.

статья

Стаття про Дніпропетровський національний історичний музей імені Дмитра Яворницького була започаткована у відкритій онлайн енциклопедії у червні 2008 року. З того часу до її покращення долучились ще 20 редакторів, які здійснили понад 200 редагувань. Це були як і співробітники музею, так і редактори-волонтери, яким це було цікаво.

«Істотно статтю було покращено саме у 2017 році, і нещодавно стаття стала кандидатом у «добрі» статті. Добрі статті (поряд з вибраними) вважаються найкращими у Вікіпедії. Добра стаття від звичайної відрізняється повнотою розкриття теми, розміром, ілюстрованістю тощо. Стаття отримує статус, якщо «За» висловляться хоча б три користувачі, пропорція голосів «За» і «Проти» є не меншою, аніж 2:1. З понад 750 000 статей, статус «доброї» мають лише 600. Донедавна серед них тільки 4 статті про музеї були добрі (про два закордонних та два українських). Тепер цей невеликий список поповнив і наш музей, а користувачі можуть тепер бачити відповідну помітку на сторінці статті», – зазначають у прес-службі музею.

Робота з представлення музею у найпопулярнішій енциклопедії триває. До слова, у 2017 році були створені статті: музей «Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО», діорама «Битва за Дніпро», Музейний центр О.П. Блаватської та її родини, музей «Літературне Придніпров’я», В.М. Бекетова та покращені статті про інші філії.

«Ми також прагнемо, щоб про музей могли прочитати не лише українською у Вікіпедії. Адже сьогодні про музей імені Дмитра Яворницького можна прочитати ще двома мовами, а Вікіпедія дозволяє робити набагато більше мовних версій однієї статті. Втілити це прагнення без волонтерів нам буде дуже важко. Тому ми запрошуємо знавців мов перекласти статтю про ДНІМ з української та оформити у Вікіпедії згідно з правилами. Автори перекладів отримають безкоштовний абонемент на відвідування музею та його філій протягом року, а тим хто, не може відвідати Дніпро, ми подякуємо книжковими цікавинками на пошту. Якщо ви зробили переклад статті, напишіть нам про це на е-мейл: museum@ua.fm (в темі листа позначити «ДНІМ у Вікіпедії»)», – підкреслили працівники музею.