Страшне вбивство школярки на Дніпропетровщині: що говорять в поліції (Фото)

5 липня у Нікополі було оголошено у розшук 13-річну дівчинку – Корешнікову Єлизавету Олексіївну. Як повідомили правоохоронці, школярка 4 липня приблизно 12 години пішла з дому до своєї подруги в дитячий табір  «Великий луг» та не повернулася додому.

Інформація про зникнення дівчинки облетіла всю Дніпропетровщину. Для її пошуку були задіяні працівники всіх підрозділів поліції, кінологи, курсанти, а також волонтери та містяни.

Вчора в ГУ НП України у Дніпропетровській області повідомили, що 5 липня тіло дитини зі слідами насильницької смерті було виявлено у воді поблизу дитячого табору «Великий луг». За попереднім висновком судово-медичного експерта, смерть дівчинки настала від ножових поранень. Факту зґвалтування не зафіксовано.

Наразі поліція вживає всі заходи, направлені на розкриття цього злочину. Триває слідство. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2. ст. 115 (умисне вбивство). Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від 10 до 15 років, або довічне ув’язнення.

Також у соціальних мережах з’явилася інформація, що працівники поліції звертаються до власників автомобілів, особливо тих, які оснащені відеореєстраторами. В першу чергу, звернення стосується тих водіїв, які 4 липня у період часу з 13.00 до 18.00 проїжджали у Нікополі по вулиці Першотравневій та вулиці Рижикова у напрямку зони відпочинку та дитячого табору «Великий луг». Та до всіх можливих свідків, які в цей проміжок часу перебували поруч. Інформація від жителів міста може допомогти встановити злочинця.

Телефонувати цілодобово тел.: 0933933900, 0507551522, 0666474289.

Крім того, одна з громадських організацій Нікополя оголосила про винагороду за допомогу слідству у розмірі 20 тисяч гривень. Детальніше за посиланням – facebook.com/groups/gromsyla/permalink.