«Струни душі-2018» додали глядачам настрою

У районному Будинку культури пройшов перший Міжрайонний фестиваль-конкурс дорослої аматорської творчості «Струни душі-2018», присвячений 95-річчю заснування нашого району, в якому взяли участь самодіяльні артисти Васильківщини та Покровщини у різних вікових категоріях – від 20 до 80 років.

Їх виступи оцінювало журі, яке очолювала заступник голови райдержадміністрації Людмила Анатоліївна Голєва. В його складі були начальник відділу культури, туризму, національностей та релігій РДА Наталія Іванівна Данилюк, заступник директора по творчій частині КЗ «Палац культури «Північний» Дніпровської міськради Світлана Іванівна Юдіна, викладач дитячої музичної школи Олена Василівна Клімкіна, методист методичного відділу РБК Наталя Володимирівна Козельська. Такий фестиваль-конкурс на території нашого району пройшов уперше. Це була, як мовиться – проба пера. Ініціатори його – завідуюча організаційно-методичним відділом РБК Надія Анатоліївна Котій, яка є директором фестивалю-конкурсу, та методист Валерія Олександрівна Садова. Вагомий внесок в організацію цього заходу зробив колектив РБК на чолі з директором Мариною Володимирівною Волк.

Кожен колектив представляв один музичний номер у жанрах: вокальне мистецтво, інструментальне мистецтво, художнє читання. На високому художньому рівні виступив фольклорний ансамбль «Берегиня» з села Великомихайлівка – I місце. Ці жіночки співають у колективі більше 30-ти років, а деякі вже й 40. Вразив виконанням своєї авторської пісні житель села Артемівка Володимир Турій, людина з обмеженими фізичними можливостями – I місце. Незважаючи на стан здоров’я, він приїхав і взяв участь у конкурсі. Це взірець наслідування для наших артистів! Вдало виступили Тетяна Мітченко – I місце, Любов Денисенко – I місце, як солісти, і в вокальному дуеті – I місце; Андрій Загинайло – I місце, Альона Загинайло – I місце (с. Великоолександрівка); Надія Кулик, директор Артемівського СК – I місце; вокальний ансамбль «За-грава» – I місце (Васильківський РБК); Олеся Бойко – I місце, директор Воскресенівського СБК; вокальний ансамбль «Нами-сто» – II місце (с. Павлівка); Валерія Тютюнник – II місце (с. Великомихайлівка); Наталія Помазан – II місце (с. Великоолександрівка); Валентина Турій – III місце (с. Артемівка).

Всі учасники одержали дипломи та подарунки. Надія Анатоліївна Котій вручила всім членам журі подяки за суддівство та підтримку аматорської творчості на території району.

Захід вдався завдяки злагодженій співпраці всіх, хто був задіяний в його організації. Особлива подяка керівникам колективів, які підготували до виступу конкурсантів, адже вони завжди залишаються за кадром, а це щоденна копітка праця. Глядачі в залі відпочили душею. Нові обличчя артистів, нові відчуття, нові враження.

Наталія ДАНИЛЮК,

начальник відділу культури, туризму, національностей та релігій РДА