Студентів до гуртожитку «Дніпровської політехніки» поки що не допускатимуть

8 жовтня надзвичайна комісія, до якої входять, зокрема, представники ДСНС, поліції та профільних міських служб, вирішила подовжити обмеження доступу до гуртожитку «Дніпровської політехніки» та не відкривати рух у прилеглому кварталі. Це пов’язане насамперед із дотриманням правил безпеки. Позиція членів комісії – не можна ризикувати життям дітей, поки немає офіційних висновків експертів. Повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

Візуально немає жодних тріщин тощо. Вранці міській владі звітували про те, що маячки не зафіксували руху будівлі. Проте надзвичайна комісія наразі не має офіційних висновків експертів, чи безпечно у приміщенні знаходитись людям, у тому числі, аби забрати свої речі. Саме тому буде проведено дві ретельні експертизи.

Першу експертизу проведуть спеціалісти Придніпровської державної академії будівництва та архітектури. Вони обстежать приміщення гуртожитку та нададуть висновки щодо безпеки будинку та рекомендації з його укріплення та реконструкції. Така експертиза займе близько 10-12 днів. Другу – геологічну – проведе ТОВ НВП «Гіінтіз». Її результати покажуть, у якому стані знаходиться ґрунт від перехрестя просп. Дмитра Яворницького та просп. Гагаріна до монумента Слави.

Усі кімнати в аварійному гуртожитку опечатані, а на місці чергують представники поліції та «Муніципальної варти».

 

Фото: ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області