Студентка з Дніпра стала однією з кращих серед майбутніх бухгалтерів

Студентка спеціальності «Облік і оподаткування», магістр першого року навчання економічного факультету ДНУ імені Олеся Гончара Юлія Шачаніна здобула перемогу у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у галузі науки «Бухгалтерський облік, аналіз та аудит», що проходив на базі Київського національного торгівельно-економічного університету.

Наукова робота Юлії на тему «Організаційно-методичний підхід до обліку витрат на персонал як особливого ресурсу підприємства» принесла їй перемогу. У своєму проекті студентка успішно вирішила поставлені завдання: дослідила особливості моделей обліку та оцінки людського капіталу: активів та корисності ресурсу; побудувала організаційні моделі обліку витрат на персонал в системі управлінського обліку; довела необхідність уведення двох додаткових показників: витрати «часу життя» (проекту) та вартість відкладених рішень відповідно до альтернативної теорії витрат при визначенні ефективності запровадження програми (проекту) розвитку персоналу; обґрунтувала вибір моделі обліку витрат на людський капітал в залежності від обсягів повноважень та обов’язків управлінців, а також запровадила на промисловому підприємстві модель обліку витрат на людський капітал в залежності від класифікації центрів відповідальності. За всі ці корисні напрацювання дівчина заслужено отримала диплом ІІІ ступеню, повідомляють у прес-службі університету.

Загалом, на розгляд галузевої конкурсної комісії надійшло 138 робіт. До другого етапу ІІ туру конкурсу, що проводився у формі науково-практичної конференції, галузевою комісією були допущені 35 наукових робіт представників 24 ВНЗ України з міст: Дніпро, Запоріжжя, Ірпінь, Київ, Житомир, Полтава, Миколаїв, Рівне, Львів, Суми, Тернопіль, Харків та Чернівці. Юлія Шачаніна стала єдиною дніпровською студенткою, яка здобула перемогу у цьому всеукраїнському конкурсі.