Створено футуристичний танковий шолом, який бачить крізь броню

Ізраїльська компанія Elbit System показала танковий шолом IronVision, що дає командирам і водіям бронетанкових засобів можливість отримувати повну картину того, що відбувається за броньованими стінами. IronVision дає екіпажу бойової машини 360-градусний панорамний огляд в реальному часі.

Робота приладу заснована на системі й сенсорах, що використовуються в авіаційних шоломах, на створенні яких спеціалізується Elbit System, і на новій розробленій ізраїльськими інженерами технології STA (See Through Armor).

Кругове кольорове зображення з високою роздільною здатністю без мінімальної затримки надходить на дисплей, розташований перед очима, завдяки чому, військові, сидячи в танку, можуть бачити околиці в вдень і вночі та швидко приймати рішення. Система здатна відстежувати різні задані цілі – від людини, яка стоїть в декількох метрах до транспортних засобів на відстані до 300 м. Зображення можна перенести на екран тактичного комп’ютера, й командир екіпажу отримає можливість приймати тактичні та оперативні рішення.

За допомогою шолома можна також поглядом наводити зброю бронетанкової машини.

Джерело: Навколо нас

Залишити відповідь