Створено “портрети” 10 популярних міст світу (Фото)

Туристична компанія Traveloka запропонувала людям намалювати те, з чим у них насамперед асоціюються популярні міста планети.

Організатори хотіли визначити стійкі асоціації опитаних з подорожами, пише “Укрінформ” з посиланням Bird in Flight.

У дослідженні брали участь 108 осіб з Великої Британії та США. За дві хвилини вони мали створити скетч-асоціацію – намалювати перше, що спадає на думку, коли чуєш назву конкретного міста.

“На основі тисячі скетчів дослідники склали портрет 10 міст світу й з’ясували, що люди асоціюють їх не лише з архітектурою, а й часто з їжею. Наприклад, Нью-Йорк у свідомості людей пов’язаний з пончиками, Берлін і Лондон – з пивом, а Токіо – з суші й раменом”, – зазначає видання.

Париж

Ейфелеву вежу було зображено в 78% випадків. Крім архітектурних пам’яток французької столиці, в 14% асоціацій фігурує їжа: вино, круасани, багети, жаби, равлики.

Лондон

33% опитаних намалювали Біг-Бен. Приблизно стільки ж учасників дослідження малювали колесо огляду “Лондонське око” й Тауерський міст. Королева ж зустрічається лише в 6% скетчів – так само, як міський метрополітен і пиво.

Нью-Йорк

На 31% малюнків зображена статуя Свободи, на другому місці – хмарочоси та Емпайр-стейт-білдінг. А 12% опитаних асоціюють місто з їжею: бургерами, піцою, пончиками та крендельками.

Ріо-де-Жанейро

На 64% скетчів – статуя Христа-Спасителя, 7% – футбол, 6% – пляжі. Також учасники дослідження малювали традиційний бразильський карнавал.

Берлін

Берлінська стіна асоціюється з німецькою столицею у 22% учасників дослідження. На другому місці – пиво з 16%. Крім того, 15% малюнків зображають Берлінську телевежу, а 12% – Бранденбурзькі ворота.

Дубай

48% малюнків – хмарочоси. З них 18% дісталося найвищій споруді в світі – Бурдж-Халіфі. Також на малюнках часто зустрічаються зображення грошей та сумок для шопінгу.

Каїр

81% – піраміди. Однак серед малюнків також були зображення площі Тахрір, де відбувалися антиурядові протести.

Сідней

Сіднейська опера була намальована в 66% випадків. Також учасники малювали коал, кенгуру, павуків й акул.

Венеція

На 82% малюнків – гондоли й варіації на тему круїзів численними каналами міста.

Токіо

Столиця Японії викликала найрізноманітніші асоціації, але 22% малюнків присвячені суші та супу рамен.

Ілюстрації: Traveloka