Субсидію призначають з місяця звернення за її наданням – Мінсоцполітики

Держава призначає субсидію громадянам з місяця звернення за її наданням. Про це в ефірі Громадського повідомив Віталій Музиченко, гендиректор Директорату сім’ї та соціальної підтримки населення Міністерства соціальної політики.

«Субсидія призначається в загальному з місяця звернення за її наданням. Тобто якщо громадянин звернувся навіть 30 вересня, то субсидія буде йому призначена з початку місяця, в якому надійшло звернення. Тобто за весь вересень, незалежно від того чи за загальних підстав… чи комісійна справа. В будь якому випадку, громадянин отримає субсидію з місяця, у якому він звернувся», — сказав Музиченко.

«У нас передбачено, що при початку опалювального періоду, упродовж двох місяців з дати його старту громадянин має можливість звернутися за субсидією і вона буде призначена з місяця початку опалювального періоду. Тобто десь до середини грудня всі, хто будуть звертатися за отриманням житлової субсидії, можуть розраховувати на її отримання, починаючи із жовтня», — додав Музиченко.

В Україні субсидію призначають на рік – з травня поточного по травень наступного року. Розмір допомоги розраховується окремо на літній і зимовий періоди. За даними Мінсоцполітики, якщо субсидія вже призначена на 2018-2019 роки, в жовтні її розмір на опалювальний сезон розрахують автоматично, без повторного звернення.