Святкування Маланки: на Буковині встановили рекорд України (фото)

У місті Вашківці в Чернівецькій області під час святкування Маланки встановили рекорд України. Вже 10 років поспіль тут проходить дійство «Вашківецька Переберія». Усі бажаючі переодягаються у різні маланкові персонажі, ходять від хати до хати, прославляючи Василя та Меланію, відганяють злих духів від осель.

Про це повідомляє Книга рекордів України на своїй сторінці у Facebook.

святкування Маланки

14 січня 2020 року під час маланкового дійства було зафіксовано новий рекорд України – “Найбільша кількість осіб, які переодягнені у маланкові костюми”.

святкування Маланки

Представники Книги рекордів України зафіксували 468 учасників, які були одягнені у маланкові костюми. Рекорд встановили у категорії “Масові заходи”.

святкування Маланки

«Світ українських традицій нескінченно багатий. Століттями складалася гармонійна система обрядів та вірувань, які на сучасному історичному етапі знову набувають популярності. Народ існує, поки існує його мова, звичаї та традиції – те особливе, що вирізняє його серед інших народів. Збереження народних традицій – запорука гідного майбутнього», – зазначає експерт Книги рекордів України Юлія Бичай.

святкування Маланки

Дипломом Книги рекордів України нагороджено Вашківецьку міську раду та громаду м.Вашківці, в особі міського голови Перч Миколи Партенійовича.

святкування Маланки