Свято для гурманів: у Дніпрі відбувся фестиваль вина та сиру

19 вересня до Дніпра завітали майстри з виноробства та виготовлення сиру. Вони дали змогу насолодитися різноманітністю цієї витонченої їжі: від естетичного виду різнокольорових пляшок та «ресторанної» подачі тонких скибочок до куштування та отримання задоволення від солодкого напою та не менш приємного сиру.

фестиваль вина та сиру2

Безліч видів білого, рожевого та червоного, сухого та солодкого молодого вина, а також різноманітність настоянок, кріплених вин, портвейн, лікер та глінтвейн були представлені на фестивалі. Деякі мають власні нагороди з виноробства, зокрема «Дрюківські вина».

фестиваль вина та сиру1

Сир ні в чому не поступився вину. Камамбер, Брі, Рікота, Емменталь, Рокфор, Донаблю, Халуми, Качота, Моцарелла, Пармезан, а також багато видів, вимочених у чорниці, спеціях та овочах. Цікавими також були натуральні соуси, для сиру і не тільки: полуниця-томат-базилік, груша-гірчиця та пікантна журавлина.

фестиваль вина та сиру3

Фестиваль вихідного дня перетворився на справжнє свято. Мешканці Дніпра відпочивали, знайомились, купляли та куштували вино та сир, які додатково створювали атмосферу відпочинку.

фестиваль вина та сиру5

фестиваль вина та сиру4

Катерина Моторна, фото автора