Так жителі Дніпропетровщини ще не подорожували

Дніпропетровщина стала доступнішою для онлайн-прогулянок. Область приєдналася до проекту цифрового перетворення від Google Україна. За допомогою сучасних Інтернет-інструментів регіон підвищує свою інвестиційну й туристичну привабливість, повідомили в департаменті економічного розвитку ДніпроОДА.

Про найцікавіші куточки регіону розповідає туристичний сайт «Мандруй Дніпропетровською областю». Завдяки 3D-туру можна прогулятися набережною Дніпра й помилуватися водоспадом «Поріг ревучий», відвідати костел святого Миколая в Кам’янському, ознайомитися з експозицією Дніпровського історичного музею.

До того ж за допомогою опції «Моя подорож» легко скласти маршрут, поділитися ним з друзями й запросити вирушити в подорож разом.

Зокрема, задум із 3D-подорожжю втілив Google-фотограф, керівник студії IDRON Дмитро Малишев, серед робіт якого – віртуальний тур літаком «Мрія», Верховною Радою та багатьма українськими музеями.

Крім того, про стан довкілля регіону можна дізнатися на екосайті. Сервіс простий у використанні й інформує про екологічні проблеми. Користувач фотографує порушення смартфоном чи планшетом, позначає місце на Картах Google і відправляє запит на веб-ресурс. Система створює офіційне звернення до держоргану й моніторить стан заявки.

Ще на одному сайті представлена ​ система екоуправління myECO. Ресурс стане у нагоді малому й середньому бізнесу. Алгоритмічний калькулятор аналізує дані про компанію й чинне законодавство та визначає потенційні напрямки перевірки екоінспекцією, допомагає підприємцям підготуватися до контролю, мінімізує корупційні ризики. Це пілотний проект, який можна тиражувати по всій Україні, акцентують розробники.

На Дніпропетровщині проект цифрового перетворення області реалізується за ініціативи Google Україна спільно з ДніпроОДА та міськрадою Дніпра.

Уже планують повсякдення за допомогою електронних засобів Вінницька, Черкаська, Кіровоградська, Івано-Франківська, Запорізька області.