Талант дніпровських дітей вражає (Фото)

У Дніпрі пройшов відбірковий тур міського конкурсу «І Твоя, Кобзарю, Слава не вмре не поляже!» на кращого виконавця творів Тараса Шевченка та української поезії. Конкурс вирував у приміщенні Дитячо-юнацького центру художньої та технічної творчості Дніпровської міської ради. Змагалися за перше місце кілько десятків юних учасників – від молодшого до старшого шкільного віку.

Щорічний міський конкурс читців, присвячений роковинам від народження Тараса Шевченка проводиться з метою залучення дітей та молоді до заходів, спрямованих на вшанування пам’яті та популяризацію письменницької спадщини «Кобзаря». «Вісті» малим честь бути присутніми на заході й отримали велике задоволення від виступів юних читців та поетів. Талант дітей, які брали участь у заході, вражає!
«З кожним роком школярі все більш активно долучаються до заходу. Це дуже приємно, бо то є знаком того, що наша молодь розуміє серцем «Тарасове слово», – зазначає завуч закладу Северина Ольга.

Пані Ольга разом з директором юнацького центру Любов’ю Кравченко та викладачем Дніпропетровського коледжу культури та мистецтв Іриною Сидоровою входять до журі конкурсу й мають нелегке завдання – обрати кращих.

«Це дуже важко, бо усі наші учасники –талановиті, кожен з них намагається прочитати якнайкраще. Тож визначитися складно», – з легкою усмішкою жаліються члени журі. Дійсно, важка робота обирати переможців та лауреатів серед дітей!

Вони ж бо читали «Тараса» так, що інколи від Шевченкового слова на очі сльозим наверталися! Хочеться окремо відзначити виступ переможця, учня 75 школи м. Дніпра – Куцугуб Микити. Хлопець наче жив віршами – його виступ вразив болем – ніби чувся голос Шевченка. Інші учасники конкурсу теж не відставали у майстерності та силі духу! Запам’яталися виступи: Ельзи Драган (75 школа) з віршем «Ликерії», зачарував вірш «Русалка» у виконані Єлизавети Бардіної (школа №16), а виступ Микити Касперського (школа №37) з твором «Розрита могила»- досі мов у серці лине гостротою теми.

 

Усі ученики відбіркового конкурсу нагороджені грамотами, переможці візьмуть у участь у заключному етапі міського конкурсу – отримають подарунки та змогу взяти участь у заходах з вшанування пам’яті Тараса Шевченка.

Анфіса Букреєва-Стефко
Фото автора