Техогляди через ДАІ та МРЕВ в минулому: в Україні запрацює нова система

 

Міністерство інфраструктури спростовує інформацію щодо запровадження технічних оглядів через систему МРЕВ та ДАІ. Насправді, на виконання угоди про Асоціацію з ЄС та з метою підвищення рівня безпеки руху на дорогах, в Україні запрацює нова сучасна система перевірки придатності транспортних засобів до експлуатації. Про це повідомляє «Урядовий портал».

Із моменту прийняття розробленого Міністерством інфраструктури законопроекту нововведення будуть вступати в силу поступово, протягом 2015 – 2022 років. У першу чергу, вони стосуватимуться комерційних транспортних засобів, які здійснюють перевезення вантажів та пасажирів.

Згідно з документом, перевірки виконуватимуть спеціально підготовлені експерти на пунктах технічного контролю, якими можуть бути звичні українцям станції технічного сервісу (СТО). Легкові автомобілі громадян необхідно буде вперше перевірити в період з 01.11.2019 по 28.02.2021 року. Нові легкові автомобілі підлягатимуть перевіркам вперше через 4 роки після державної реєстрації, а далі – кожні 2 роки.

Залишити відповідь