Тетяна Карельська: «Форум є важливою подією для Дніпропетровської області»

У грудні минулого року в Дніпрі відбувся ІІ Форум «Громадянське суспільство Дніпропетровської області. Розвиток та взаємодія», який зібрав представників громадських організацій різних напрямів. Директор ГО «Центр підтримки громадських і культурних ініціатив «Тамариск» Тетяна Карельська в ексклюзивному  інтерв’ю «Вістям» розповіла про певні моменти підготовки форуму, перебіг та результати його роботи.

ОСНОВНИЙ ЗАХІД

– Тетяно, з якою метою було проведено форум і хто забезпечив його роботу?

– Мета форуму полягала у створенні платформи для обміну досвідом, кращими практиками щодо активізації громад; визначення пріоритетів у реалізації Програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Дніпропетровській області на 2019 рік. Зокрема, це стосувалося проведення конкурсів соціальних проектів для громадських організацій та впрова­дження соціального замовлення для неприбуткових організацій щодо надання послуг населенню; навчальних і просвітницьких заходів. Проведення форуму стало можливе завдяки сприянню Дніпропетровської обласної державної адміністрації у реалізації зазначеної Програми. У підготовці заходу взяли участь 30 громадських організацій. Координацію здійснювали: ДОГО «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики», ЦПГКІ «Тамариск», ГО «Інститут Громадської Експертизи» та інші. Також були присутні представники громадськості, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, журналісти і волонтери.

– Як відбувалася церемонія відкриття?

– Їй передувала виставка, під час роботи якої громадські організації, благодійні фонди та ініціативні групи поділилися своїми здобутками, провели презентації власних відео, інфографіки, книг, порадників, довідників, буклетів та інших друкованих матеріалів. Відкрив роботу ІІ Форуму виконавчий директор ГО «Інститут Громад­ської Експертизи» Олексій Літвінов, який привітав учасників та побажав плідної роботи. Також він зазначив, що форум є важливою подією, основним заходом у межах Програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Дніпропетров­ській області. На ньому не лише підбивають підсумки, але й накреслюють плани на майбутнє. У мене була можливість привітати учасників форуму від регіональної коаліції громадських організацій, яка готувала цей захід.

Поліна Дмитрієва,

фото з архіву Тетяни Карельської