Тетяна Ричкова: На початку лютого буде визначене місце будівництва нового аеропорту у Дніпрі

На початку лютого у Дніпро приїде робоча група, яка сформована Міністерством інфраструктури, і її фахівці визначать місце розташування нових державних злітно-посадкової смуги та терміналу Дніпровського аеропорту. Про це на зустрічі із міністром інфраструктури Володимиром Омеляном 15 січня домовились народний депутат України, голова Дніпровської організації БПП «Солідарність» Тетяна Ричкова, заступник голови міського осередку партії Геннадій Бутенко та в.о. голови Дніпровської РДА Сергій Суслович.

28935 мінінфраструктури

За словами Тетяни Ричкової, на зустрічі з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном були досягнуті конструктивні домовленості. Так, вже створена робоча група, яка 2 лютого завітає у Дніпро та огляне запропоновані під будівництво місця. Міністерство направило у місцеві органи влади необхідні документи для початку будівництва.

«На сьогодні є декілька місць, де можна розташувати аеропорт. Члени робочої групи побувають на всіх локаціях і нададуть свої рекомендації. Ми не маємо наміру затягувати із початком робіт, і вже працюємо. Цьогоріч буде проект, буде оголошено конкурс у Prozorro на будівництво. Дуже хотілося б у рамках децентралізації, аби на нього виходили дніпровські компанії та організації», – зазначила народний депутат Тетяна Ричкова.

Конструктив у роботі з Мінінфраструктури відзначив і в.о.голови Дніпровської РДА Сергій Суслович. «Наразі ми запропонували міністерству два варіанти розташування об’єктів. За результатами візиту фахівців визначимося із цим питанням, також будуть узгоджені бюджет та строки проектних та будівельних робіт, технічні параметри, видані відповідні нормативно-правові документи. Не виключено, що буде йтися не про будівництво нової, а про реконструкцію нині існуючої злітної смуги, яка заходиться у державній власності, але конкретно говорити можна буде лише після візиту робочої групи та висновків фахівців»,  – зазначив він.

Як зазначалося раніше, наприкінці минулого року нардеп Тетяна Ричкова доповіла Главі держави про певні проблеми авіасполучення Дніпра з містами України та іншими країнами, безальтернативні ціни на квитки. Президент Петро Порошенко дав доручення розпочати будівництво у Дніпрі нових злітно-посадкової смуги та терміналу, які підпорядковуватимуться Міністерству інфраструктури.