Тиждень, що минає: бійка нардепів, шок-платіжки та луна-парк на свята

Тиждень, що минає, відзначився бійкою між Ляшком та Бойком, відставкою Хатії Деканоїдзе та шок-платіжками за тепло, які отримали кияни. У Дніпрі ж у школах збираються заборонити електронні цигарки, а на новорічні свята – відкрити луна-парк у парку Глоби.

 Чим жила країна?

 Відставка Деканоїдзе. Цей тиждень, як і минулий, розпочався із відставки. Цього разу залишила посаду голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе. Під час брифінгу 14 листопада вона назвала журналітстам три причини свого звільнення: погане фінансування поліції, відсутність належної реформи прокуратори і суддівської системи, а також втручання політиків в роботу поліції. Вже за два дні Уряд завершив формальну процедуру, та звільнив Деканоідзе.

Бійка нардепів. Понеділок також ознаменувався бійкою у ВР за участю нардепів Юрія Бойка та Олега Ляшка. На погоджувальній раді лідерів фракцій Ляшко, виступаючи, сказав, що Бойко їздить «за інструкціями в обком в Москву». Після цього останній, який сидів поруч із радикалом, підвівся і вдарив Ляшка кулаком. Народних обранців швидко розняли. За цим фактом вже відкрили кримінальне провадження. Як повідомила прес-служба Нацполіції, у відомстві отримали колективну заяву від нардепів, яка стосується погроз/насильства щодо державного діяча.

 Шок-платіжки для киян. Мешканці столиці почали отримувати платіжки за опалення за півмісяця подачі тепла. Суми їх шокували. У квартирах із однаковим метражем рахунки за опалення різняться від 55 до 2000 грн. за два тижні роботи радіаторів. Дійшло це питання навіть до уряду – із ним розбиралися на засіданні Кабміну в середу. Пояснили це помилкою “Київенерго”, вже надіслані платіжки переглянуть, інші – відкорегують.

19 професій. Мініосвіти оприлюднило перелік із 19 професій загальнодержавного значення, за якими кадри у професійно-технічних навчальних закладах готуватимуть коштом держбюджету. До списку, зокрема, увійшли бджоляр, живописець, виноградар і тістороб.

Залишимось без Ex.ua. Найбільший в Україні файлообмінник Ex.ua прийняв рішення припинити свою роботу. Його адміністрація прийняла таке рішення через тиск та погрози.Про це йдеться в повідомленні компанії. Зокрема, ресурс попросив усіх користувачів вилучити файли зі своїх архівів до 30 листопада поточного року.

 Гроші на ATR. Парламент підтримав урядовий закон про внесення змін до бюджетного кодексу, дозволивши виділити кошти на підтримку телерадіокомпаній Криму і Севастополя.

Зарплати вчителів. Зарплати українських вчителів з січня 2017 року зростуть не на 30%, як передбачали раніше, а на 50%. Про це розповіла міністр освіти Лілія Гриневич.

Що у Дніпрі?

Фотовиставка до Дня Гідності та Свободи.  У Дніпрі відкрили фотовиставку до Дня Гідності та Свободи. Світлини знаходяться у фойє будівлі Дніпропетровської облдержадміністрації. Тут представлено більше 20 робіт, зроблених під час Помаранчевої Революції та Революції Гідності.

Виставка воєнних фото. В обласному центрі запрацювала виставка воєнних фото «Лица войны». В експозиції – унікальні кадри, зроблені у зоні бойових дій на Донбасі. Їх автор – воєнний фотограф Юрій Величко.

Луна- парк на свята. В нашому місті на новорічні свята відкриється луна-парк. Він розміститься у центральному парку ім. Глоби.

Нові амбулаторії. У Дніпрі будуватимуть нові амбулаторії, адже це економічно вигідніше, ніж капітально ремонтувати старі. Про це повідомив начальник департаменту здоров’я міськради Андрій Бабський.

Музей АТО у Facebook. У першого в Україні Музею АТО, що у Дніпрі, з’явилась власна сторінка у Facebook. ЇЇ створили самі модератори соцмережі.

Табу на електронні цигарки. У школах Дніпра можуть ввести заборону на електронні цигарки. З такою ініціативою виступили депутати міської ради.

До зими готові. Заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко повідомив, що спецтехніка обласного центру готова прибирати вулиці взимку.

Регіон

Привітання до десятиріччя. Жовтоводському дитячому будинку сімейного типу родини Людмили Чуб виповнилося10 років.  Із привітаннями та подарунками до родини завітали представники міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. За роки існування у будинку знайшли свою сім’ю 19 дітей-сиріт.

Два дитячих майданчика. У Першотравенську відбулось урочисте відкриття ще двох реалізованих городянами проектів-переможців конкурсу «Місто своїми руками». У місті з’явились два сучасних дитячих майданчика. Один у дворі будинку № 29 по вул. Шкільна, інший – у дворі будинків № 17, 17-а, 19-21, що на Гагаріна.

Сучасний парклет. У Павлограді у сквері ім. Шевченка встановили сучасне місце відпочинку – парклет. Парклети популярні в містах Європи та США, кілька зявилось вже й в Україні. У шахтарському місті його встановили завдяки конкурсу міні-грантів «Місто своїми руками».

Краща амбулаторія. На Дніпропетровщині завершився конкурс на кращу амбулаторію. За першість змагалися сім медзакладів області. Перше місце розділили амбулаторія №8 Криворізького центру первинної меддопомоги №4 та Преображенська амбулаторія Томаківського центру первинної меддопомоги.

70-річчя школи мистецтв. «Нікопольська міська школа мистецтв №1» відзначила 70-річчя від дня заснування. Привітати викладачів та учнів школи прийшли заступник міського голови Ольга Коник, місцеві депутати, представники громадських організацій, батьки та шанувальники.

Візит консула. Кам’янське відвідав Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Україні Вольфганг Мессінгер. Гість побував у модульному містечку для переселенців, після чого зустрівся з міськими посадовцями.

Без підтоплень. У селищі Карнаухівка вирішена багаторічна проблема. Тепер цей населений пункт поблизу Кам’янського захищений від підтоплень та зсуву ґрунту.. На це з обласного бюджету було виділено понад 10 мільйонів гривень.

Карта храмів. Спеціально до 20-річчя Криворізької єпархії духовно-просвітницький центр криворізького храму Різдва Пресвятої Богородиці створив «Карту храмів Широківського і 3-го Верхньодніпровського благочинних Херсонської та Катеринославської єпархій». Священнослужителі передали роздруковану карту дореволюційних храмів місцевому історико-краєзнавчому музею.

Кращий двір. У Слобожанському нагородили  переможців конкурсу «Кращий двір багатоповерхівки». Переможцем визнали ОСББ «ЖК Оазис» по вул.8 Березня,11. Селищна рада подарувала переможцям тенісний стіл та устаткування.

Культура

Найзатребуваніша Metallica. Провідний світовий сервіс Spotify, який надає користувачам можливість легально прослуховувати музику в Інтернеті, назвав легендарну  Metallica найзатребуванішою метл-групою у світі. За статистикою сервісу щомісяця композиції знаменитого американського гурту слухають 7 млн. людей.

Рекордний «Стіг сіна».  Картину Клода Моне “Стіг сіна” продали на аукціоні Сhristie’s майже за 81 млн. дол. Це рекордна ціна для творчості відомого французького художника-імпресіоніста. Стартовою ціною картини були 45 млн, але вона викликала ажіотаж серед присутніх і її вартість значно піднялася. Попередній ціновий рекорд на роботу Моне був 80,5 млн.дол. – таку суму дали за його “Ставок з лататтям”.

Підтримка Деппа. Відомий актор Джонні Депп сфотографувався на пдтримку незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова в рамках кампанії “В ув’язненні за мистецтво” (Imprisoned for Art), яку проводить правозахисна організація Voice Project.

Залишити відповідь