Топ-7 симптомів виразки шлунка які не можна ігнорувати

Виразка шлунка – підступне і небезпечне для життя захворювання з хронічною формою перебігу, яке ні в якому разі не можна ігнорувати, про це повідмляє “Мой Ребенок”.

Захворювання шлунково-кишкового тракту, при якому на стінках шлунка утворюються виразки, зазвичай починається з запального процесу і підвищеної кислотності. Медики стверджують, що через ігнорування ранніх ознак захворювання пацієнти звертаються до гастроентеролога тоді, коли утворенню виразок запобігти вже неможливо, а це, в свою чергу, погіршує і значно ускладнює процес лікування.

Щоб уникнути розвитку виразки шлунка, важливо знати про ключові симптомах хвороби, які не можна ігнорувати.

Виразка шлунка: топ-7 симптомів:

1. Біль від голоду

Одним з явних ознак розвитку виразки шлунка є хворобливі відчуття при голоді. Описуючи ці відчуття, пацієнти стверджували, що їм здавалося, ніби шлунок починає з’їдати самого себе. При цьому, після прийому їжі неприємні відчуття миттєво проходять.

2. Біль після прийому їжі

Ріжучі болі в шлунку відразу після прийому їжі — ще одна ознака того, що, найімовірніше, у вас є ризик зіткнутися з виразкою шлунка. Варто зазначити, що по мірі розвитку виразки ці відчуття стають більш інтенсивними і тривалими.

3. Печія

Часті напади печії – ще один «дзвіночок», який повинен привести вас в кабінет гастроентеролога. Медики наголошують на тому, що печія є вічним супутником виразки шлунка, при якій підвищується чутливість слизової оболонки шлунка і кислотність травного соку.

4. Підвищений апетит

Підвищений апетит і постійне відчуття голоду також можуть свідчити про виразку шлунка. Важливо відзначити, що виразка шлунку іноді призводить до частіших перекусів і до того, що людина весь час збільшує обсяги порцій їжі.

5. Відрижка

Кисла відрижка, яка супроводжується рясним слиновиділенням, також може сигналізувати про виразку шлунка. Якщо поряд з частою і нетиповою для вашого організму відрижкою ви помічаєте у себе інші неприємні відчуття в шлунку — негайно зверніться до лікаря, щоб з’ясувати причину.

6. Нудота і блювання

У числі очевидних симптомів виразки шлунка — блювота і нудота після кожного прийому їжі. Медики відзначають, що розпізнати хворобу можна по блювотним масам — при виразці вони особливо кислі.

7. Підвищене газоутворення

За даними фахівців, пацієнти з виразкою шлунка досить часто скаржаться на метеоризм з різким запахом. При захворюванні їжа не може повноцінно перетравлюватися через підвищену кислотність в тандемі з чутливістю слизової оболонки шлунка, в результаті чого виникає підвищене газоутворення.

фото: Freepik