Трагедія на Дніпропетровщині: дитина випала з вікна

З початку року двоє малолітніх дітей випали з вікон на Дніпропетровщині. Нещасні випадки з дітьми трапилися через батьківську недбалість.

«12 травня в Чечелівському районі Дніпра з однієї із квартир п’ятого поверху за відсутності нагляду матері дівчинка 2013 року народження випала з вікна. На щастя, падіння дитини пом’якшило гілля дерев і дівчинка упала на дах магазину між першим і другим поверхом. За словами матері, вона лише на декілька хвилин відійшла в іншу кімнату, а повернувшись, побачила вікно відчиненим. Дівчинку доправили до лікарні і на сьогодні її життю нічого не загрожує. Та психологічна травма буде давати взнаки ще досить тривалий час», – повідомив начальник відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Дніпропетровській області Олександр Голуб’ятніков.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст.135 Кримінального кодексу України (залишення в небезпеці), яка передбачає обмеження волі на строк до двох років чи позбавлення волі на такий же термін, повідомляють у  прес-службі поліції.

Ще один подібний нещасний випадок трапився 24 квітня в Широківському районі, де дворічна дівчинка випала з вікна другого поверху разом із москітною сіткою. Дитина залишилася живою, але отримала травми голови та тулубу.

«Сумна статистика минулого року свідчить про те, що трагедія може трапитися в будь- яку мить, коли батьки недбало виконують свої обов’язки. За минулий рік по області ми маємо 16 фактів випадання неповнолітніх з вікон, троє дітей при цьому загинули, а 13 отримали ушкодження різного ступеня тяжкості», – додав Олександр Голуб’ятніков.

Поліцейський закликав не залишати наодинці неповнолітніх, коли в кімнаті відчинені вікна або знаходяться в режимі провітрювання та наголосив, що москітна сітка ні в якій мірі не захистить від випадіння. Навпаки, саме москітна сітка часто сприяє трагедії, адже маленька дитина відчуває себе надійно за нею, опираючись, як на вікно. Окрім цього радить встановити на вікна пристрій блокування та всіляко ускладнити вільний доступ малолітніх на підвіконня.

«Ніяка адміністративна чи кримінальна відповідальність за недбалість по відношенню до дітей не буде тяжчою аніж загублене здоров’я малечі чи втрата дитини. Бережіть дітей та не нехтуйте правилами безпеки. Зайвими вони не будуть ніколи», – наголосив Олександр Голуб’ятніков.