Трагедія у Дніпрі: нові подробиці

Сьогодні у Дніпрі день трауру. 24 вересня сталася трагедія, яка сколихнула усе місто – в Дніпрі розстріляли наряд поліцейських. Артем Кутушев загинув на місці. На операційному столі померла його напарниця Ольга Макаренко.

Ця історія розпочалася з того, що патрульні зупинили авто – сріблястий «Сітроен», який проїхав на червоне світло в районі автовокзалу. Водій відреагував тим, що розстріляв їх на місці –  убив наповал Артема, Ользі дісталася три кулі, одна з яких застрягла в хребті і стала причиною смерті молодої жінки, матері двох дітей. З місця події зник пістолет Артема. Деякі сайти повідомили, що поліцейського застрелили з його ж зброї.

Далі по всьому місту розкували підозрюваного – Олександра Пугачова, в минулому  – бійця полку спецпризначення «Торнадо». Зловмисник раніше був судимий і на момент події перебував в розшуку за статтею 146 КК України. Ближче до вечора його затримали. Поліція відкрила три кримінальні провадження за фактом вбивства двох патрульних, повідомляє прес-секретар Національної поліції Ярослав Тракало. За вказаними статтями підозрюваному у вбивстві поліцейських Олександру Пугачову може загрожувати від 7 до 15 років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна. У той же час народний депутат Антон Геращенко переконаний, що Пугачов повинен понести вище покарання – довічний термін. Але затриманий свою провину не визнав.

«Свою провину він не визнає і каже, що Пугачов – не його прізвище. За всіма ознаками це був громадянин Пугачов. Він затриманий. Ми підтверджуємо, що це саме ця людина », – зазначив вчора у заяві перший заступник голови Нацполіціі Вадим Троян.

Сьогодні, 25 вересня Олександр Пугачов прооперували в Дніпрі (у нього були пробиті кишечник і печінка). Його стан стабільний. Життю нічого не загрожує. Про це в ефірі «112 Україна» розповів головний лікар лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко: «Пугачова буквально п’ять хвилин тому екстубіровали (інтубаційну трубку витягли з просвіту гортані і трахеї). Його стан стабільний, лікарі зробили все можливе, щоб не було великих ускладнень. Провели резекцію тонкого кишечника, який був пробитий в чотирьох місцях. Також, куля зачепила печінку. Вона пройшла повз нирки і зупинилася біля 12-го ребра, звідки її і витягли», – розповів Риженко. Вже через годину, за словами головлікаря, з Пугачовим зможуть поспілкуватися правоохоронні органи, а через тиждень його можуть виписати.

Тим часом Дніпрі городяни організовують збір коштів для допомоги загиблим, несуть квіти на місце трагедії. Застрелений патрульний – 27-річний Артем Кутушев, у якого залишилася трирічна дочка. Артем вчився в Дніпропетровському університеті внутрішніх справ, отримав освіту за спеціальністю «Правоохоронна діяльність». З 16 січня 2016 року, коли поліцейські Дніпра прийняли присягу, був призначений на посаду інспектора роти №8 батальйону №4 управління поліції Дніпра.  Дівчина, яка загинула в лікарні, – Ольга Макаренко 1980 року народження. Куля зачепила легені, печінку і ногу поліцейської, врятувати її після тривалої операції не вдалося.

Шановні громадяни! Якщо ви стали свідками резонансного злочину на території автовокзалу м. Дніпра, будь ласка повідомте про це в поліцію за тел.756-57-02,756-50-01, 067-636-93-00, 050-046-37-02, 102, або будь-яким зручним для вас способом!

Залишити відповідь