Травневі платіжки: на що жителям Дніпра варто звернути увагу

Постачальник «Дніпровські енергетичні послуги» забезпечує кожного клієнта детальною інформацією про нарахування та оплату за спожиту електроенергію. Щомісяця споживачі можуть побачити ці дані в Особистому кабінеті на сайті dnep.com.ua та у платіжці, що надходить до поштової скриньки. Повідомляється на сайті Дніпровських енергетичних послуг.

Для зручності клієнтів платіжка містить відповіді на найбільш популярні запитання щодо способів оплати, передачі показників лічильника, користування Особистим кабінетом тощо. Проте головним у ній залишається рахунок, з якого кожен споживач може отримати важливу інформацію:

  1. Реквізити «Дніпровських енергетичних послуг»:розрахунковий рахунок, МФО, ЄДРПОУ. Варто пам’ятати, що для кожного району Дніпропетровщини діє окремий розрахунковий рахунок (Р/Р), тому при оплаті потрібно вказувати саме той, що зазначений у вашій платіжці.
  2. Форма для внесення споживачем актуальних показників лічильниката дати їх фіксації.
  3. У правій верхній частині платіжки містяться:
  • Інформація про споживача:№ особового рахунку, ПІБ, адреса, наявність чи відсутність пільг.
  • Тариф, що у тому числі включає тариф за розподіл електроенергії. При цьому перша цифра у графі «Тариф» (0,9 грн) – це вартість кіловат*години при споживанні до 100 кВт*г, друга (1,68 грн) – при споживанні від 100 кВт*г.
  • Показання факт.:показники лічильника, що наявні в базі постачальника, як останні зафіксовані у розрахунковому місяці (контролером, автоматичною системою засобу обліку, передані споживачем). У випадку наявності двозонного лічильника окремо зазначаються показання «день/ніч».
  • Спожито у:різниця між показниками на початок та кінець розрахункового періоду.
  1. Розшифровка рахункумістить рядки:
  • Сальдо: сума заборгованості або переплати на вказану дату. У разі переплати біля суми буде зазначено знак «-».
  • Нараховано:сума до сплати згідно з обсягом споживання у розрахунковому періоді.
  • Донараховано по середньому:донарахування до кінця розрахункового періоду, якщо показники лічильника були зняті не на 1 число місяця.
  • Оплати:суми, що були сплачені клієнтом, у вказані періоди та до дати формування рахунку.
  • До сплати за фактичне споживання/очікуване споживання (у т.ч. ПДВ):

Перша цифра – це сума до сплати за споживання електроенергії у розрахунковому періоді. При цьому, якщо поряд з нею вказаний знак «-», у клієнта є переплата на дату формування рахунку.

Друга цифра – це рекомендована оплата за споживання у наступному місяці. Сума відповідає нарахуванню за попередній період (нараховано + донараховано по середньому) та не є обов’язковою до сплати. Проте сплачуючи її, клієнт може бути впевненим, що він запобігає будь-яким ускладненням, що можуть виникнути при заборгованості, наприклад, відключення чи позбавлення субсидії, в разі несвоєчасної оплати через відрядження, відпустку  тощо.

  • Разом до сплати (у т.ч. ПДВ):сума за фактичне споживання + сума за очікуване споживання.
  1. У нижній частині платіжки зазначена адреса центру обслуговування та електронні канали зв’язку, за якими можна звернутися до постачальника «Дніпровські енергетичні послуги».