Трендові вакансії Дніпропетровщини

Дніпропетровський обласний центр зайнятості повідомив, що станом на 1 січня 2019 року у базі даних служби зайнятості налічувалося майже 6,4 тис. вакансій – це на 40,8% більше, ніж на 1 січня 2018 року.

За останньою інформацією, протягом 2018 року кількість актуальних вакансій становила 84,2 тисячі.

Як відзначають фахівці служби зайнятості, у порівнянні з минулим роком загальна кількість вакансій, заявлених роботодавцями, зросла на 7 тисяч.

Найбільша частина (понад 72%) вільних робочих місць, що пропонувались роботодавцями області, була зосереджена у містах Дніпро, Кам’янське, Кривий Ріг, Нікополь та Павлоград.

Найбільший попит роботодавців спостерігається на робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (майже 22%) та кваліфікованих робітників з інструментом (понад 18%).

Також найбільш затребуваними професіями виявились працівники сфери послуг та працівники сільськогосподарського сектора.

За конкретними професіями дуже затребуваними виявились слюсарі, водії, електромонтери, електрогазозварники, електрослюсарі, токарі, а серед найпростіших професій – підсобні робітники, прибиральники, вантажники та двірники.

Серед роботодавців високим попитом продовжують користуватися професіонали та фахівці з досвідом роботи – інженери різних галузей, лікарі, бухгалтери, майстри, менеджери, вчителі, фахівці, державні службовці та економісти.

Прес-служба Дніпропетровського обласного центру зайнятості