Три основні види хронічного головного болю та способи їх лікування

Головний біль – це куди складніша проблема, ніж думає більша частина людей. Існують різні види хронічного головного болю, кожен з яких має свої симптоми та вимагає окремого підходу до лікування.

Щоб краще впоратись із головним болем, потрібно розуміти, з яким саме його різновидом ви маєте справу, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось основні види хронічного головного болю та способи його лікування:

Хронічний головний біль напруги.

Хронічний головний біль напруги – найпоширеніший тип головного болю. Він з’являється через скорочення м’язів лоба, що може призвести до тупого, ниючого болю в обох сторонах голови. Головні болі від напруги можуть бути слабкими або помірними, тож переважно вони не заважають повсякденному життю, як сильний біль, пов’язаний з мігренню. Сильний шум, забруднене повітря та яскраво-блакитне світло гаджетів – все це може призвести до головного болю напруги. Навіть зневоднення може бути причиною. Випивайте достатню кількість води протягом дня і робіть перерви у роботі за комп’ютером, щоб уникнути головного болю.

Хронічна мігрень.

Головний біль при мігрені зазвичай відчувається лише з одного боку голови. Переважно такий біль спричинений порушенням регуляції нейромедіаторів, запаленням та збудливою електричною активністю мозку. Люди, які страждають від цього виду головного болю, відчувають гострий біль, який може тривати днями. При мігрені пацієнт також має підвищену чутливість до світла, звуків та запахів. Як правило, це епізодичний розлад, який навіть може бути викликаний кількома факторами способу життя, такими як надмірне вживання призначених лікарем або безрецептурних препаратів від головного болю. Щоб впоратися з мігренню, потрібно знати, що викликає головний біль – алкоголь, дієта чи стрес, та впливати безпосередньо на причину.

Кофеїновий головний біль.

Як випливає з назви, кофеїновий головний біль викликається надмірним споживанням кофеїну протягом дня. Кофеїн, присутній у каві, впливає на кровообіг в нашому мозку. Надлишкове вживання кофеїну може спровокувати головний біль, і раптова відмова від нього може мати подібний ефект. Люди, які часто скаржаться на мігрень, здебільшого страждають від кофеїнового головного болю. Щоб уникнути цього, споживайте кофеїн в міру. 250 мл кави двічі на день більш, ніж достатньо.

фото: з відкритих джерел