Три поради для всіх власників банківських карт

Сьогодні складно знайти людину, в якої немає хоча б однієї пластикової картки. І не дивно, адже вони значно зручніші та практичніші, а також можуть забезпечити безпеку ваших грошей. Пише Радіо Максимум.

Втім, є люди, які катастрофічно побоюються користуватися банківськими картами. Ми ж зібрали для вас кілька фактів, які переконають вас користуватися саме пластиковими картками.

Чіп кращий, ніж магнітна стрічка

Чіп має мікропроцесор, вбудований у пластик. Він перевіряє правильність введення ПІН-коду, містить інформацію про власника та надає максимальний рівень захисту. Його неможливо зламати або скопіювати, на відміну від магнітної стрічки.

Чіпованою карткою можна розраховуватися навіть без Інтернету

Якщо в закладі або в магазині вам кажуть, що в них не працює термінал – уточніть, в чому проблема. Якщо поломка пов’язана з відсутністю Інтернету – сміливо пропонуйте розрахуватися карткою в “оффлайн-режимі”. Перед тим, слід запитати в банківського представника, чи ваша картка підтримує такі платежі. Чіп може накопичувати суму проведених операцій і синхронізувати їх з банком при наступному підключенні. Відповідно, можна не перейматися, якщо в кафе зник Інтернет при розрахунку.

Картки з безконтактною оплатою абсолютно безпечні

Передовсім запам’ятайте, що радіус дії пристрою, що зчитує карту всього кілька сантиметрів. Відповідно, не потрібно боятися, що вашу карту “зчитають” в громадському транспорті та скористаються коштами. Також нагадуємо, що ліміт на безконтактну оплату без підтвердження операції ПІН-кодом можна регулювати. А це означає, що без нього значну суму використати не вдасться, якщо карту, наприклад, знайдуть на вулиці. Найважливіше те, що такий тип розрахунку максимально зручний. До слова, якщо у вас смартфон з NFC, то деякі банки дозволяють розраховуватися за його допомогою, що дозволить не носити з собою гаманець та кредитки.

Насправді, схем шахраїв безліч, головне – постійно бути обережним і уважним. Не називайте свій ПІН-код нікому. Навіть, якщо людина по той бік слухавки назвала себе представником банку. Також не називайте CVV код на зворотній стороні картки. Особливо це стосується людей, які мають справу з переказами коштів між картками.