Тролейбусні й трамвайне депо Дніпра отримали комплекти сучасного обладнання (фото)

У Дніпрі за контрактом Європейського банку реконструкції та розвитку оновлено базу для технічного обслуговування та ремонту електротранспорту. Сучасним обладнанням та запасними частинами поповнилися тролейбусні депо № 1 та № 2, а також трамвайне депо та вагоноремонтні майстерні. Загалом це понад 60 найменувань різного устаткування та сотні запчастин.

сучасне обладнання_Дніпро

«За останні п’ять років значно оновився рухомий склад електротранспорту, зокрема з’явилося понад 90 нових тролейбусів. Це вже машини сучасного покоління: з електронікою, бортовими комп’ютерами, інформаційними покажчиками, електронною системою оповіщення тощо. Тому для технічного обслуговування нових машин стала необхідність у сучасному обладнанні. Такі механізми дозволяють якісно та швидко проводити техогляд тролейбусів, а також ремонт. Окрім того, отримано сотні запасних частин для машин й інструментів», – розповів під час виїзної пресконференції 17 лютого заступник директора з експлуатації та перевезень КП «Дніпровський електротранспорт» Володимир Сусленков.

сучасне обладнання_Дніпро

Тролейбусне депо № 2 отримало свій комплект нового технічного обладнання, інструментів, запасних частин. Серед них – стенд для перевірки та регулювання гальм, паяльна станція з ноутбуками, гідравлічний візок, запасний суперконденсатор, лазерний стенд для перевірки сходження коліс, комплект шиномонтажного устаткування, консольний кран тощо.

сучасне обладнання_Дніпро

«Працюю у цьому депо 35 років, і за цей час такого масштабного оновлення нашої технічної бази ще не було. Раніше використовували вже морально застаріле обладнання, багато чого робили вручну. А зараз – просто краса працювати з новими механізмами для технічного огляду чи ремонту тролейбусів. Це значно підвищує якість роботи, а також економить час», – підкреслив начальник тролейбусного депо № 2 Олег Кононов.

сучасне обладнання_Дніпро