Цифри для авто: скільки жителям Дніпра доведеться заплатити за щасливий номер?

Нещодавно Кабінет Міністрів розширив перелік платних номерних знаків на авто, на які є підвищений попит. «До цього часу можливість автовласників офіційно підібрати номерний знак із бажаною комбінацією була обмежена. Додаткова плата передбачалась лише за 18 номерних знаків, які мають комбінацію з чотирьох однакових цифр і в межах від 0001 до 0009. Решта номерів видавалась за звичайною вартістю у простій послідовності», – розповів провідний спеціаліст регіонального сервісного центру МВД в Дніпропетровській області Олексій Сидоренко.

Він зазначив, що постанова уряду дозволить унеможливити корупційну складову, пов’язану з наданням привілеїв  у видачі знаків для автомобіля з цифрами, на які є підвищений попит, але вони не входять до зазначеного переліку платних номерних знаків.

Відтепер «автоцифри» згруповані за 8 категоріями. Найдешевші – «дзеркальні» номери, а також ті, де перша цифра повторює третю, а друга – четверту, наприклад 1221 чи 1212 – вони коштують 4 тис. грн. Таку ж ціну мають номери із трьома однаковими цифрами, але які не стоять поряд, на кшталт 7077. Якщо три однакові символи ідуть поспіль, то вартість – до 10 тис. грн. Також за цю суму водій може придбати номери з комбінацією 1234, та такі, де є дві пари однакових цифр. Номера, що починаються з двох нулів, коштують 8 тис. грн. Найдорожче – 30 тис. грн. – обійдуться комбінації з чотирьох однакових цифр, та послідовні від 0001 до 0009. Такі – видаються тільки в сервісних центрах, якщо вони є в наявності. Замовити та передплатити їх не можливо.

«Іменна» автівка

Отримати номери на авто можна в будь-якому місті України. Якщо людина мешкає у Дніпрі, а машину придбала в Полтаві, то зовсім не обов’язково везти її для реєстрації додому, це можна зробити на місці придбання транспортного засобу.

Також в  регіональному сервісному центрі є можливість замовити індивідуальний номерний знак. На ньому власник може написати що завгодно – від свого імені до професії. Такі номери діють тільки на території України та видаються за бажанням, як доповнення до основного номеру автівки. Ціна на такі знаки стартує від
300 грн.

Анастасія Нефретова, фото pixabay