Ціна на газ, недопущення монополії, монетизація субсидій: у Дніпропетровській ОДА активісти говорили про тарифи

Тарифи – топове слово останніх тижнів. Їх обговорюють і на кухні, і на вулиці. Уряд озвучив план дій і вже зробив конкретні кроки для зниження цін за комуналку. Та у людей ще залишилися питання. У Дніпропетровській ОДА зустрілися з громадськістю, поговорили про наболіле та сформували чіткі пропозиції з тарифної політики.

«Раді вітати небайдужих мешканців. Саме завдяки активності людей життя у державі змінюється на краще. У кожної громадської організації – власні вимоги з тарифних питань. Всі вони адресовані різним інстанціям. Аби зробити діалог із владою конструктивним, пропонуємо сконсолідувати зусилля та сформувати єдині чіткі пропозиції», – зазначив заступник голови Дніпропетровської ОДА Максим Беспальчук.

Завищені тарифи на газ виникли, зокрема, через монополізм деяких компаній. Аби захистити споживачів, за урегулювання ситуації взялася держава.

На сьогодні гранична ціна на газ – 6,99 грн. Постачальників перевіряє Антимонопольний комітет. Для людей спростили отримання субсидій. Передбачили компенсацію за електроопалення. Все – завдяки зусиллям Уряду.

«Мене делегували мешканці нашого мікрорайону, що на лівому березі міста Дніпро. Живемо у приватних будинках, тож ціна за газ – найболючіша тема, – поділився представник громадського об’єднання Андрій Лобань. – Хотілося б добитися прозорості у встановленні тарифів. Люди мають чітко знати: за що саме вони платять. Які складові вартості газу, електрики».

Після зустрічі громадські активісти викладуть вимоги у єдиний документ. Його нададуть до профільних департаментів облдержадміністрації. Там допоможуть сформувати пропозиції – для подальшого звернення до вищих державних органів.