Цьогоріч більше тисячі додаткових місць відкриють у садочках Дніпропетровщини, – Валентин Резніченко

У планах на 2016 рік відкрити на Дніпропетровщині більше тисячі додаткових місць для дошкільнят. Для цього реконструюють чотири навчально-виховних комплексів, ремонтують 2 садочки, будують «з нуля» ще два, повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Додаткові місця для дошкільнят створюємо у населених пунктах, де в них є найбільша потреба. У першу чергу, це Дніпропетровськ, Павлоград, Новомосковськ, Павлоградський та Дніпропетровський райони. Цьогоріч плануємо відкрити там навчально-виховний комплекс та чотири садочки, – сказав Валентин Резніченко. – До нових груп у новостворених НВК підуть й діти в Апостолівському, Томаківському та Царичанському районах».

Нові групи для дітей створюють у відремонтованих приміщеннях вже існуючих садочків та шкіл. Крім того, вперше за останні роки в області будуються два дитячі садочки з «нуля». Один знаходиться у селищі Ювілейне Дніпропетровського районі, другий – на житловому масиві Лівобережний-3 у Дніпропетровську. Їх зводять коштом обласного та місцевих бюджетів.

У 2015-му в області відновлено роботу 3 садочків, створено 13 навчально-виховних комплексів та відкрито 38 додаткових груп для дошкільнят.

Залишити відповідь