Цьогоріч у Дніпропетровській області приватизували 10 об’єктів державної власності

На Дніпропетровщині у 2021 році приватизували 10 державних об’єктів. Від їх продажу до бюджету країни вже надійшло 8,7 млн грн, розповіла начальниця регіонального відділення Фонду держмайна України по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях Ганна Миргородська.

«Десяток об’єктів державної власності вже з новими власниками. Приватизовані будівлі – не тільки у великих містах області. А й, наприклад, у Першотравенську, Криничках, Верхньодніпровську», – зазначила Ганна Миргородська.

Найбільший інтерес викликав Міжрегіональний науково-інженерний центр з сертифікації систем якості металопродукції «ВНІТІ-ТЕСТ». В електронних торгах за підприємство боролися дев’ять учасників. Стартова ціна зросла більш ніж втричі – до 4,5 млн грн.

На аукціон виставили ще два об’єкти держвласності. Обидва у Дніпрі. Перший лот – колишній магазин на вулиці Сніговій. Другий – стара будівля медпункту за адресою вул. Повітряна, 5.

Загалом у регіоні готують до приватизації понад 100 державних об’єктів нерухомості. Серед них, зокрема, державні пакети акцій, підприємства, нежитлові приміщення, недобудови.

Ознайомитися зі списком об’єктів можна – тут.

Аукціони проходять в системі  ProZorro.Продажі. Участь беруть здебільшого підприємці. Проведення торгів та визначення переможців – публічне та відкрите.