Турчинов: за добу 7 бійців ЗСУ убили, 9 поранили

Бойовики на Донбасі значно посилили інтенсивність обстрілів позицій українських військовослужбовців із важкої зброї, забороненої Мінськими домовленостями. Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов, повідомляє «Українська правда» із посиланням на прес-службу РНБО.

“Тільки за останню добу в результаті обстрілів сім українських військовослужбовців загинули, дев‘ятеро отримали поранення”, – сказав він і наголосив, що це – найбільша кількість втрат за останній рік.

“Відповідальність за ці криваві провокації несе військово-політичне керівництво РФ, яке системно та послідовно торпедує мирний шлях розв’язання конфлікту і звільнення окупованих територій”, – заявив Турчинов.

За його словами Турчинова, про системну підготовку до активізації військового протистояння з боку РФ свідчить концентрація вздовж лінії розмежування важкого озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

“Крім того, протягом останнього місяця значно активізувалось використання російських безпілотних літальних апаратів як розвідувальних, так і ударних”, – додав він.

Секретар РНБО наголосив, що безпілотні літальні апарати запускали не лише з окупованої, а й безпосередньо з російської території.

“Хочу привернути увагу наших стратегічних партнерів до демонстративної та цинічної дискредитації Росією всіх спільних мирних зусиль”, – сказав Турчинов.

За його словами, “шлях умиротворення агресора замість посилення санкцій та інших реальних дій призводить лише до зростання кількості жертв як серед українських військових, так і серед мирного населення, а також збільшує небезпеку розв’язання Кремлем повномасштабних військових дій у Європі”.

Фото: AP

Залишити відповідь