Туреччина та Україна разом боротимуться проти російських фейків

Заступник міністра інформаційної політики України Тетяна Попова заявила, що Україна й Туреччина співпрацюватимуть в інформаційній сфері в питанні протидії російській пропаганді. Про це вона сказала під час конференції у Львові, повідомляє прес-служба Уряду.

«Ідея про можливу співпрацю виникла у нас декілька тижнів тому, після чого ми були запрошені відвідати посольство (Туреччини – ред.). Під час візиту ми обговорювали декілька різних пунктів можливої співпраці, а також готовність української сторони поділитися нашим досвідом протидії російській дезінформації», – зазначила Попова.

За її словами, окрім турецьких дипломатів, до діалогу долучилися й активісти мережі StopFake.

«Ми маємо розуміти, що наш північний сусід вдосконалює свої методи гібридної війни та машину дезінформації і пропаганди, яку він вже неодноразово використовував у Придністров’ї, Нагірному Карабаху, зазнав невдачі в країнах Балтії, але вдало анексував частину Грузії і, минулого року, України. І зараз нові інформаційні кампанії щодо Сирії та Туреччини показують, що вони не зупиняються», – додала Попова, не вказавши конкретних деталей співпраці України й Туреччини в протидії російській пропаганді.

Залишити відповідь