Тварини із Дніпра знайшли новий дім у Харкові

67 тварин із зоозони на Монастирському острові відправляються до «Feldman Ecopark», що на Харківщині. Про це під час прес-конференції 15 серпня повідомив заступник міського голови Михайло Лисенко, пише прес-служба міськради.

“Відповідне рішення вже є. Планується, що протягом вересня усі тварини, а їх 67, переїдуть до екопарку «Feldman Ecopark». Для їх реабілітації також будуть передані і вольєри. Нарешті чотирилапі та пернаті мешкатимуть у нормальних умовах. Від нашої сторони до «Feldman Ecopark» виїжджали представники, вони обстежили зоозону і, дійсно, там створено сучасні комфортні умови для перебування різних тварин. Наразі усі звірі переїжджають, але ведмеді мешкатимуть там певний період часу, оскільки не є можливим утримувати їх постійно. Можливо, надалі передамо клишоногих до Білорусі, але точно не залишимо їх напризволяще», – наголосив Михайло Лисенко.

За його словами, тварини із зоозони передаються до «Feldman Ecopark» безоплатно. «Транспортування буде за рахунок екопарку. Окрім того, зараз вирішується питання щодо обстеження і вакцинації чотирилапих за рахунок приймаючої сторони. Тому вирішили передати тварин безкоштовно», – сказав заступник міського голови.

Михайло Лисенко також повідомив, що зараз розроблюється проектна документація щодо того, що саме буде на місці зоозони на Монастирському острові. Розглядаються декілька варіантів, усі вони будуть винесені на обговорення.

«Наступного року місто планує придбати декілька волів, щоб вони гуляли і паслися по території парку ім. Шевченка, тим самим займаючись «покосом трави» природнім способом. Окрім того, розглядаємо варіант введення, знову ж таки, наступного року, у парку кінної патрульної поліції. Для цього місто планує придбати шість коней. Це достатньо ефективно з точки зору патрулювання», – додав Михайло Лисенко.

Залишити відповідь