У 2015 році Польщу відвідало близько 2 млн туристів з України

В Україні в 2015 році продовжувало зростати зацікавлення туристичними поїздками до Польщі. Загалом до Польщі щороку приїжджає близько 2 млн туристів з України, а в минулому році за перші три квартали західну сусідку відвідало на 3,6% більше українців, ніж за аналогічний період 2014 року.

Про це заявив представник Польської туристичної організації (POT) в Києві Влодзімєж Щурек, інформує “Укрінформ” з посиланням на РАР.

“Здавалося б, що після різкого падіння гривні матимемо суттєве падіння кількості туристів. Однак, виявляється, що близькість нашої країни і те, що до Польщі легко приїхати на декілька днів, а не два тижні, що можна приїхати автомобілем, призводить до того, що 40% українських туристів, які взагалі виїжджають за кордон, прямують до Польщі”, – повідомив Щурек.

За інформацією POT, останнім часом українці охочіше приїжджають до Польщі влітку і вибирають наступні напрями: узбережжя Балтійського моря, Вармію і Мазури (північний схід країни – ред.), а також Підлісся (схід РП – ред.).

Щурек уточнив, що POT вважає також туристичною поїздкою приїзди українців до Польщі з метою здійснення закупівель.

За його словами, українці упродовж багатьох років були на другому місці, після німців, найчисельнішою групою іноземних туристів, однак в 2015 році їх випередили британці. Утім, під час одного перебування в Польщі українець, в середньому, витрачає в Польщі більше коштів, ніж німець  – приблизно 460 доларів.

Залишити відповідь