У Дніпрі зареєстровали 10 278  випадків захворювання на COVID-19

Станом на 29 жовтня в Дніпрі зареєстровано 10 278  випадків захворювання на COVID-19, у той же час одужало 5 891 людина. Таким чином, на сьогодні  3 892 пацієнти лікуються амбулаторно, в стаціонарах знаходиться 495: у 21-й лікарні – 166 пацієнтів (з яких 1 на ШВЛ), у 16-й лікарні – 169, у 4-й лікарні – 116 пацієнтів, у лікарні № 6 – 36 пацієнтів (з яких 2 на ШВЛ), у 6-й дитячій – восьмеро пацієнтів з COVID-19. Про це під час брифінгу 29 жовтня повідомила головна спеціалістка відділу первинної медичної допомоги департаменту охорони здоров’я населення ДМР Тетяна Мартиненко.

У місті продовжують працювати мобільні бригади з ПЛР-системою. Вони здійснили 5 817 виїздів та обстежили більше 36 000 осіб.

«Окремо зупинюсь на рекомендаціях по догляду за пацієнтом з коронавірусною інфекцією чи підозрою на неї в домашніх умовах. Отже, хворого слід розмістити в окремій кімнаті, якщо це не можливо, то дотримуйтеся дистанції не менше одного метра від хворого. Відвідування гостей при цьому забороняється. Кімнати загального користування, такі як кухня та ванна кімната слід добре провітрювати.  Особа, яка доглядає за хворим, обов’язково має носити маску та нітрилові рукавички. Після використання засобів індивідуального захисту слід ретельно мити руки з милом. У хворого має бути окремий посуд. Всі поверхні, з якими відбувається контакт, потрібно щодня очищати та дезінфікувати. Особи, які мають симптоми хвороби, повинні залишатися вдома, доки не буде доведено відсутність у них хвороби», – повідомила Тетяна Мартиненко.

Також вона нагадала про необхідність дотримання правил карантину, аби не захворіти на коронавірусну інфекцію.