У Дніпрі активізувалися «колісні» злодії

Впродовж січня 2017 року у Дніпрі зафіксовано більше 20 крадіжок автомобільних коліс. Усі випадки зареєстровані у поліції та внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Повідомляють у відділі комунікації поліції Дніпропетровської області за матеріалами Дніпровського відділу поліції.

По кожній крадіжці проводяться ретельні заходи для встановлення крадіїв та повернення коліс власникам.

Крадіям загрожує покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 80 до 240 годин, або виправних робіт на строк до 2 років, або арешту на строк до 6 місяців, або позбавлення волі на строк до 3 років.

Найчастіше знімають колеса з автомобілів в нічний час у дворах будинків. «Найпопулярнішими» для «колісних» злодіїв є Амур-Нижньодніпровський, Новокодацький, Індустріальний та Чечелівський райони Дніпра. Як правило, крадії одразу ж продають зняті колеса, тому знайти і повернути їх власникові дуже важко.

Для того, щоб уникнути крадіжок автомобільних коліс, водіям радять не залишати автомобіль на вулиці. Користуйтесь оплачуваними та охоронюваними стоянками, гаражами. Використовуйте сигналізації з датчиками руху. Це допоможе убезпечити власників автомобілів від крадіжок

Залишити відповідь