У Дніпрі активно штрафують водіїв-порушників (Фото)

З 1 березня 2019 року водії Дніпра сплатили до міського бюджету 2 млн 250 тис. грн штрафів за порушення правил паркування. Загалом штрафів було виписано на 5 млн грн, проте водії мають право на 50% знижку протягом 10 днів.

«З березня інспектори виписали 16 тис. штрафів за порушення правил паркування, евакуювали на штрафмайданчик 700 автомобілів. Найчастіші порушення – це паркування на пішохідних переходах і на зупинках громадського транспорту. З травня інспекція почала притягувати до відповідальності водіїв, які не сплачують за паркування – паркомати наразі встановлені на усіх платних парковках. Також сплатити за паркування можна через мобільний додаток UNIP та Приват24. Ми не ставимо собі за мету оштрафувати якомога більше водіїв. Наша мета – навести лад у транспортній мережі міста, аби водії не порушували чинні правила. І зараз ми бачимо позитивну динаміку», – зазначив Володимир Бацун.

Начальник інспекції з питань контролю за паркуванням також наголосив, що право на безкоштовне паркування мають люди з інвалідністю. Нагадаємо, у разі несплати за паркування на водія накладається штраф у 20-кратному розмірі вартості паркування.