У Дніпрі автопробіг присвятили неординарній події

20 квітня, об 11:30, у Дніпрі стартує автопробіг Миклашевського «Між заводами» на ретроавтомобілях. У рамках події відбудеться автомобільний квест історичними місцями. Цей захід присвячено 111-й річниці з моменту встановлення  автосполучення між Катеринославом і Новомосковськом, ініціатором якого був наш співвітчизник Андрій Миклашевський. Повідомляють у прес-службі міської ради.

«У 1908 році у Катеринославі відбулася неординарна для всієї країни подія – було створено перший міжміський автомобільний маршрут Катеринослав-Новомосковськ. Ідея належала поміщику, землевласнику, підприємцю, уродженцю Катеринослава Андрію Миклашевському. Минулого року ми наважилися вперше провести автопробіг Миклашевського так, щоб він проходив якнайближче до того маршруту, яким рухалися автомобілі на початку ХХ сторіччя. Тоді виникли певні недоліки, але захід відбувся. Цього року повномасштабний автопробіг до Новомосковська ми влаштуємо восени, а 20 квітня відбудеться освітньо-розважальний захід, у рамках якого пройдуть змагання та історичні лекції. Маю надію, що автопробіг Миклашевського набуде більшого розголосу, популярності та стане для нашого міста традиційним», – розповів історик-краєзнавець Валентин Старостін.

За словами директора технічно-історичного музею «Машини часу» Михайла Пруднікова, автопробіг розрахований на 20 учасників, головна умова – ретроавтомобіль старше 35 років. Наразі зареєструвалося 10 екіпажів. Подати заявку онлайн можна до 18 квітня за посиланням. Призом за перемогу буде відвідання історичних лекцій та олива для автівки.