У Дніпрі батьки відповідатимуть за невдалий жарт дітей

Поліція Дніпра встановила двох неповнолітніх хлопців, які «замінували» торгівельний заклад. За невдалий жарт батькам неповнолітніх загрожує адміністративна відповідальність. Повідомляють в ГУ НП України у Дніпропетровській області.

31 липня близько 19.30 до поліції надійшло повідомлення про замінування магазину на бульварі Слави у Соборному районі м. Дніпра. На місце події виїхали поліцейські Соборного відділення поліції та працівники вибухово-технічної служби. З приміщення евакуювали близько 40 людей. Під час обстеження 2-поверхової будівлі будь-яких вибухових та небезпечних предметів виявлено не було.

В ході подальших заходів працівники поліції встановили осіб, які телефонували до поліції. Ними виявились двоє підлітків, 14 та 15 років.

Наразі вирішується питання про притягнення батьків неповнолітніх до адміністративної відповідальності за ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає попередження або накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.