У Дніпрі будуть штрафувати безвідповідальних підприємців

За останній тиждень у Дніпрі склали понад 300 адмінпротоколів відносно підприємств, що не прибирають сніг та не посипають прилеглу територію. Заступник міського голови Михайло Лисенко пояснив, що орендатори мають це робити самі. Через їхню безвідповідальність багато тротуарів міста залишаються нечищеними від снігу та льоду.

«Минулого року міською радою було прийнято рішення про зміну правил благоустрою. І в цих правилах чітко прописано, що власники й орендатори зобов’язані протягом року тримати у належному стані свою прибудинкову територію. Комунальна техніка працює. Але насправді це зона відповідальності орендарів будинків та приміщень. Це стосується й ОСББ», – зазначив посадовець.

Наразі перевірки стану прибудинкових територій проходять щодня. Якщо після першого протоколу орендарі не прибирають тротуарів, то інспекція повертається. Розмір штрафу за таке порушення складає до 1 700 грн.

Для наочності працівники інспекції з питань благоустрою показали журналістам, що деякі орендарі на проспекті Яворницького так і не розчистили території. Їм виписали протоколи.

«Сьогодні ми відпрацьовуємо ділянку на розі проспекту Яворницького та вулиці Фабра. Складено вже понад 10 протоколів. Ми попереджували орендарів, що зима прийде й необхідно буде прибирати. Тепер ми перевіряємо і робимо зауваження. Але дуже мало людей та організацій ставляться до цього з розумінням», – сказав начальник інспекції з питань благоустрою Андрій Пильченко.