У Дніпрі деякі медичні заклади реорганізують

У Дніпрі проведуть реорганізацію деяких медичних закладів. Зокрема, об’єднають: міську клінічну лікарню № 2, міські поліклініки № 1, № 2, № 6 та стоматологічну поліклініку № 2 приєднають до клінічної лікарні швидкої медичної допомоги; міську клінічну лікарню № 8 – до міської клінічної лікарні № 4; міські клінічні лікарні № 9 та № 11 – до міської клінічної лікарні № 6; міську лікарню № 12 та міську поліклініку № 4 – до міської клінічної лікарні № 16; міську дитячу клінічну лікарню № 5 – до міської дитячої клінічної лікарні № 6.

За словами заступника міського голови, директора департаменту охорони здоров’я населення міськради Андрія Бабського, об’єднання лікарень – вимога медичної реформи. Водночас медпрацівники залишатимуться працювати, а якість медичного забезпечення і послуг для пацієнтів Дніпра не постраждає, а навпаки – значно покращиться завдяки більш потужному фінансуванню НСЗУ.

«Як відомо, на сьогодні лікувальні заклади як комунальні некомерційні підприємства укладають договори з НСЗУ для отримання фінансування. Великі лікарні отримують потужне фінансування. Деякі з них навіть удвічі-втричі більше, ніж коли була субвенція з державного бюджету. Водночас невеликі лікарні, зокрема й поліклініки, наразі значно недофінансовані. Тому об’єднання лікувальних установ дозволить так би мовити врятувати наші невеликі лікарні. У результаті у місті будуть великі потужні медичні об’єднання – це лікарні № 4, № 6, № 16, клінічна лікарня швидкої медичної допомог та дитяча лікарня № 6. Як багатопрофільні медзаклади вони надаватимуть медичні послуги на високому рівні завдяки підписаним з НСЗУ потужним пакетам на фінансування, зокрема й для придбання сучасного медичного обладнання тощо. Словом, якість надання медичних послуг не постраждає, а лише покращиться», – підкреслив Андрій Бабський.

У результаті реорганізації місто отримає економію у понад 30 млн грн бюджетних коштів: «Підкреслюю, що на сьогодні згадані зміни не торкнуться медичних працівників – вони залишаються працювати. Скоротять лише адміністрації медзакладів. Відповідне рішення узгоджене з керівництвом згаданих лікарень, депутатським корпусом, профільною комісією міськради, і його проєкт буде винесено на найближче засідання сесії 27 січня».