У Дніпрі діти все частіше хворіють на COVID-19

З початку пандемії у Дніпрі зареєстровано 2 369 випадків захворюваності на COVID-19 серед дітей. До КНП «Міська дитяча клінічна лікарня №6» ДМР було госпіталізовано 394 пацієнта хворих на коронавірус. Розповіла про захворювання на COVID-19 серед дітей Ліна Чергінець – в.о. генерального директора КНП «Міська дитяча клінічна лікарня 6»

Кількість випадків зросла у березні 2021 року. Лікарня надає медичну допомогу дітям до18 років, незалежно від місця проживання.

Зазвичай діти лікуються амбулаторно, госпіталізація може бути при наявності наступних ознак: лихоманка, зневоднення, проблеми з диханням, діарея, кашель, біль у горлі, нежить, блювота, тощо.

Загалом у лікувальному закладі підготовлено 150 ліжок для пацієнтів з COVID-19, а забезпечення киснем ліжкового фонду складає на 82%. На сьогодні у лікарні знаходяться 10 дітей з коронавірусною інфекцією.

Хоча COVID-19 у дітей протікає у легкій формі, іноді трапляються випадки появи ускладнень. Тому хочемо нагадати про важливість дотримання протиепідемічних рекомендацій, щоб зберегти здоров’я собі та своїм близьким: носити маски; дотримуватися дистанції (1,5 м); слідкувати за гігієною рук; уникати місць скупчень людей.