У Дніпрі до виходу на маршрути готують трамваї з Лейпцига: подробиці (Фото)

У Дніпрі до виходу на міські маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига. Їх 26. З них 24 будуть розподілені між маршрутами № 12, № 16, № 5, № 11, № 15, № 17. Ще 2 вагони будуть екскурсійними. Їх особливість – панорамні вікна на даху.

Як повідомили у Дніпровській міській раді, роботи з переобладнання вагонів проходять на базі спеціалізованої вагоноремонтної майстерні КП «Дніпровський електротранспорт», без залучення підрядників.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Трамваї з Лейпцига на 30 % більш енергоефективні завдяки сучаснішій транзисторно-імпульсній системі керування. Це дозволить забезпечити більш стабільну роботу електротранспорту у Дніпрі. Зараз тривають роботи з адаптації цих вагонів до наших колій, також вони будуть пофарбовані. До кінця цього року планується адаптувати та підготувати до експлуатації на міських маршрутах усі 26 вагонів.

До початку повномасштабного вторгнення Дніпро вже отримував 50 вживаних вагонів з Лейпцига. Вони встигли побувати на усіх маршрутах міста, але наразі цим рухомим складом повністю забезпечені маршрути № 12, № 16, частково маршрути № 5, № 11, № 15, № 17.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!