У Дніпрі – генеральне прибирання

У Дніпрі триває весняне прибирання. Наразі комунальники оновлюють розмітку на дорогах, очищають їх від піску, яким шляхи посипали взимку, висаджують дерева. Зазначають у прес-службі міської ради.

Як повідомив виконувач обов’язків міського голови Дніпра Михайло Лисенко, понад 12 млн кв. метрів доріг та тротуарів у місті планують прибрати від піску до 1 травня. Наразі це роблять і вручну, і за допомогою техніки.

Також на 90 вулицях Дніпра до середини літа нанесуть свіжу дорожню розмітку. «Дорожню розмітку буде оновлено на 630 кілометрах доріг. Усе йде за графіком: розмітка вже нанесена на Донецькому шосе, роботи ведуться на вул. Малиновського. Також ми розмічаємо пішохідні переходи біля 154 навчальних закладів міста», – розповів заступник директора КП «Дорсервіс» Геннадій Комаров. Розмітку наносять фарбою. Крім цього, використовують технологію пластикової розмітки. Якщо фарбу потрібно оновлювати двічі на рік, гарантійний термін служби пластикової розмітки – 7 років. Таку розмітку раніше зробили на Набережній Заводській, Січеславській Набережній, Набережній Перемоги.

Крім того триває озеленення міста. Комунальники висаджують дерева, засівають газони. Садитимуть і квіти.

«Сьогодні ведуться роботи на проспектах Поля, Яворницького (район танка) та Гагаріна. На проспекті Поля ми висаджуємо клени. У квітні-травні заплановано посадити близько 4,5 тис. дерев на червоних лініях та у дворах. Крім цього, на проспектах засіваємо газони. Загалом планується засіяти близько 60 тис. кв. метрів. Також ми висадимо майже 110 тис. квітів на центральних алеях та у районах міських парків. До озеленення міста залучені всі працівники нашого комунального підприємства», – повідомив директор КП «Зеленбуд» Олег Плітченко.