У Дніпрі глядачам показали складний фільм (Фото)

Із Дніпропетровщини розпочався перший некомерційний тур української стрічки «Брама». Фільм показали в дев’яти населених пунктах регіону. Останніми стрічку переглянули в Дніпрі. Про це під час прес-конференції в облдержадміністрації розповіла виконавиця головної ролі Ірма Вітовська.

Першими стрічку побачили жителі Кам’янського. «Фільм складний – я це визнаю. Не скажу, що «Брама» повністю арт-хаусна. Ми намагалися зробити фільм доступним для широкого загалу. Але стрічка має певні особливості, які важко сприймають люди з консервативними поглядами», – розповідає Ірма Вітовська.

Водночас, говорить акторка, чимало глядачів були в захваті від фільму.

«Вони пишуть коментарі, просять ще такого кіно. Люди зголодніли за «іншим» не розважальним контентом», – наголошує пані Ірма.

Тур «Брами» Дніпропетровщиною завершився у Дніпрі. Наступною стрічку прийматиме Херсонщина.

«Брама» – це спільний українсько-американський проект. Сюжет побудований на п’єсі українсько-німецького драматурга Павла Ар’є «На початку і наприкінці часів». Стрічка розповідає про незвичайну родину, яка живе у Чорнобильській зоні відчуження. Головну роль баби Прісі зіграла народна артистка Ірма Вітовська. Половину бюджету фільму профінансувала держава. Уперше за роки незалежності в Україні діє президентська програма підтримки вітчизняного кінематографу. У 2018 році на розвиток українського кіно з держбюджету виділили понад 1 млрд гривень.