У Дніпрі готують до відкриття відділення для жінок, які постраждали від домашнього насильства (фото)

У Дніпрі завершують облаштування другого відділення Центру підтримки дітей та сімей «Мамине щастя». Сюди потраплятимуть жінки, які постраждали від домашнього насильства. Одночасно тут зможуть перебувати до 10 осіб. Рішення про відкриття такого відділення депутати міської ради Дніпра ухвалили ще торік у червні. Планується, що воно запрацює з першого квітня цього року.

центр підтримки для жінок_Дніпро

«До центру «Мамине щастя» потрапляють жінки з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах. У новому відділені зможуть отримати допомогу самі жінки. З бюджету міста виділено майже пів мільйона гривень на реконструкцію приміщення. Також нам допоміг Фонд ООН: близько 250 тис. грн ми витратили на обладнання», – зазначив заступник міського голови, директор департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Едуард Підлубний.

центр підтримки для жінок_Дніпро

Як зазначила Ганна Довготько, начальниця управління–служби у справах дітей департаменту соціальної політики ДМР, торік до поліції Дніпра надійшло близько 14 тис. звернень щодо домашнього насильства, тож необхідність у відкритті подібного центру допомоги є: «Сюди жінки зможуть потрапити через звернення до поліції або через виклик мобільної бригади за телефоном: 785-73-60. Важливо, що жінкам потрібно мати реєстрацію у Дніпрі».

центр підтримки для жінок_Дніпро

У відділенні є дві кімнати, санвузол із пральною машиною, кухня з необхідною технікою, а також їдальня. Безпека – у пріритеті: засекречена адреса, цілодобово працюватиме адміністратор, який матиме тривожну кнопку для виклику охорони.

«Жінки, які постраждали від домашнього насильства, зможуть перебувати у відділенні від 3 до 6 місяців. У цей час з ними працюватимуть психологи. Також їм допомагатимуть із оформленням документів, якщо якісь були втрачені», – додала завідувачка другого відділення допомоги Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Мамине щастя» ДМР Марія Дядічко.