У Дніпрі готують електротранспорт до літнього сезону (фото)

У Дніпрі електротранспорт готують до літнього сезону: у депо № 2 перевіряють і чистять тролейбусні кондиціонери. Таке сервісне обслуговування відбувається щорічно. Системи кондиціонування ретельно чистять, перевіряють їхню герметичність, міняють фільтри тощо.

тролейбус_сервісне обслуговування

На підприємстві КП «Дніпровський електротранспорт» нараховується 96 тролейбусів з кондиціонерами, у депо № 2 таких – 47. Кожна машина оснащена двома приладами: один працює у кабіні водія, інший – у пасажирському салоні. У середньому протягом робочого дня встигають перевірити та почистити три тролейбуси. Підготовку усіх одиниць планують провести протягом місяця.

тролейбус_сервісне обслуговування

Вмикає кондиціонери та виставляє рівень температури водій. Пульти керування розташовані у кабіні. За всіма технічними характеристиками і вимогами кондиціонери можна вмикати при температурі +15 градусів, однак доцільно їх використовувати при температурі +20-25.

тролейбус_сервісне обслуговування

«Коли на вулиці стає спекотно, на підприємстві виходить наказ, згідно з яким кожен водій під час виходу на маршрут має вмикати кондиціонер. За невиконання можуть оштрафувати. Температуру я можу встановлювати вручну, все інше регулюється автоматично. Максимальна різниця між температурою на вулиці та у салоні має становити 5 градусів», – розповів про деталі водій тролейбуса Євген Руденко.