У Дніпрі говорили про майно, пов’язане з оподаткуванням

У Дніпропетровському управлінні Офісу з платниками податків спілкувалася начальник відділу податкового супроводження підприємств житлово-комунального господарства та інших галузей Тетяна Дем’яненко.

Темою зустрічі було обговорення питань платників стосовно об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, порядок подання повідомлення за формою № 20-ОПП у разі зміни відомостей про об’єкт оподаткування (типу, найменування, місцезнаходження або стану об’єкта оподаткування), надання в оренду майна або його частини,  відповідальність платників та переваги застосування новітніх моделей програмних комплексів.

Вона зазначила, що об’єктами оподаткування і об’єктами, пов’язаними з оподаткуванням або через які провадиться діяльність є майно та дії, у зв’язку з якими у платника податків виникають обов’язки щодо сплати податків та зборів (пункт 22.1 статті 22 ПКУ). Такі об’єкти за кожним видом податку та збору визначаються згідно з відповідними розділами Податкового кодексу України. Повідомлення за формою №20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку як власником майна – орендодавцем, так і орендарем у порядку та строки, визначені  підпунктами 8.3 – 8.5 розділу VIII Порядку обліку платників податків і зборів затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011р. № 1588 (із змінами і доповненнями).

А також повідомила, що для зручності використання платниками, довідник типів об’єктів оподаткування розміщено на офіційному веб-сайті ДФС України у розділі «Довідники, реєстри, переліки» – «Довідники» – «Типи об’єктів оподаткування» за посиланням: ).

Наприкінці зустрічі Тетяна Дем’яненко звернула увагу платників на переваги експериментального проекту та перспективи у зв’язку із застосуванням новітніх моделей програмно-технічних комплексів, спрямованих на створення сприятливого бізнес середовища у сфері надання послуг з приймання готівки для подальшого переказу, купівлі-продажу іноземної валюти, торгівлі через автомати з надання послуг, перевезення пасажирів та інших послуг.