У Дніпрі грабіжників ловили на фальшиві гроші

У Дніпрі на вихідних близько опівночі до спецлінії 102 зателефонував чоловік і повідомив, що його обікрали невідомі на вулиці Халхінгольській. Патрульний екіпаж прибув за вказаною адресою. Там їх очікував заявник. Він розповів, що двоє осіб викрали в нього документи та телефон. Крадії наказали чоловіку перерахувати їм дві тисячі гривень на банківську карту, якщо він хоче повернути документи та мобільний, зазначають у прес-службі поліції.

Поліцейські вирішили затримати крадіїв, підклавши їм сувенірні гроші. Для цього потерпілий зателефонував своїм кривдникам і повідомив, що перерахувати гроші на картку він не зможе, а залишить їх у вказаному місці. Поліцейські та заявник поклали несправжні гроші та влаштували засідку.

Через деякий час до вказаного місця під’їхало таксі. З нього вийшов чоловік, підійшов до схованки, забрав гроші і знову сів до автомобіля. Таксі рушило, а за ним і поліцейський автомобіль аби зупинити його. Втім, із транспортного засобу одразу вискочив чоловік і став тікати. Патрульні наздогнали його. Спільник втікача перебував у салоні таксі. Обох громадян затримали.

Під час поверхневої перевірки у чоловіка, який втікав, в кишені куртки охоронці порядку знайшли сувенірні гроші у конверті. А в багажнику таксі виявили речі – пилосмок, кросівки, одяг, жіночу сумку, чоловічу сумку з 2 телефонами. Деякі речі, як виявилося пізніше, були вкрадені вранці.

На місце події інспектори викликали слідчо-оперативну групу. Затриманих передали слідчим Самарського відділку поліції.