У Дніпрі хочуть припинити “бардак” з маршрутками

У Дніпрі на зупинках автобусних маршрутів встановлюють дорожні знаки, що позначають місце посадки та висадки пасажирів. Наразі розмістили близько 200 вказівників із 2 тис. запланованих. Зокрема, роботи завершені на проспектах Д. Яворницького, Поля, Гагаріна. Міські служби працюють на проспектах Пушкіна, Нігояна. Далі встановлення знаків на зупинках автобусів розпочнеться на проспекті Івана Мазепи, вул. Робочій, Калиновій. Загалом відповідними вказівниками буде покрита вся мережа автобусних маршрутів міста. Повідомляють у прес-службі міської ради.

«Таким чином хочемо привчити і водіїв, і пасажирів здійснювати посадку-висадку лише на зупинках, а не кому де захочеться. Дорожні знаки встановлюємо на місцях зупинки автобусних маршрутів, визначених раніше спільно з поліцією. Необов’язково це мають бути зупинкові комплекси з навісами. Роботи нещодавно розпочалися, завершити плануємо цього року», – розповів заступник директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради Олександр Лещенко.

У місті триває системна робота з вирішення проблеми посадки та висадки пасажирів автобусних маршрутів поза зупинками. По-перше, представники автотранспортних підприємств виходять на чергування, фіксують порушення водіями і проводять роз’яснювальну роботу.

По-друге, постійно організовуються рейдові перевірки за участю представників поліції, які мають право складати адміністративні протоколи за відповідні правопорушення.

 

Фото з відкритих джерел