У Дніпрі капітально ремонтують покрівлі житлових будинків

У Дніпрі цьогоріч планують відновити 125 дахів. На це виділено понад 250 млн грн. Про це повідомив під час перевірки капітального ремонту покрівлі у будинку № 19 на проспекті Мануйлівському інспектор департаменту житлового господарства ДМР Єгор Худяков.

«Цей будинок звели 1951 року. Звичайно, покрівля зносилася за цей час. Наразі тут замінили старий шифер на нову металочерепицю загальною площею 1400 кв. м. При належному використанні ця покрівля прослужить від 30 до 40 років», – зауважив Єгор Худяков.

Представник підрядної організації Євгеній Коник зазначив: «Нова покрівля виконана із якісного матеріалу – металочерепиці. Дах утеплили, зробили звукоізоляцію та провели заземлення для захисту від блискавки. На горищі замінили старі оглядові вікна, з’явилася обрешітка. Також замінили дощоприймальні системи».

Мешканка одного з під’їздів будинку Дарина рада, що дах відремонтували, адже її квартира розташована на останньому поверсі.

«Ми живемо під самісіньким дахом, тож проблема протікання стояла гостро. Як тільки випадало багато снігу або довго йшли дощі, стіни ставали вологими. А от зараз усе припинилося, можна навіть ремонт зробити», – сказала дівчина.

Надія Степанівна живе тут понад 40 років. Каже, не пам’ятає, щоб у будинку ремонтували покрівлю.

«З приводу нашого дірявого даху ми багато писали та зверталися по допомогу. Тільки латали особливо великі прогалини на покрівлі. А тут приїхали хлопці та дуже швидко, як на мене, відремонтували дах у нашому будинку», – поділилася мешканка.